Subtitle

Veelgestelde vragen

Vind hier al je antwoorden op vragen over padel, onze lidmaatschappen, les- en clinicmogelijkheden, en de reserveringsopties. Of je nu meer wilt weten over de spelregels, het boeken van een baan, of de beschikbare faciliteiten, hier vind je alle informatie die je nodig hebt!

Padel regels

Het scoreverloop bij padel is hetzelfde als bij tennis: 15, 30, 40 en game, met deuce bij 40-40. Bij deuce moet je twee opeenvolgende punten winnen om de game te pakken. Padelwedstrijden zijn meestal “best-of-three”, wat betekent dat het team dat als eerste twee sets wint, de wedstrijd wint. Een set wordt gewonnen door het team dat als eerste zes games wint met een verschil van twee games. Bij 6-6 wordt een tiebreak gespeeld tot zeven punten met een verschil van twee punten. Een eventuele derde set kan als supertiebreak of wedstrijdtiebreak gespeeld worden, waarbij je tot tien punten speelt met een verschil van twee punten.

De opslag moet onderhands zijn, waarbij de bal niet hoger dan je middel mag worden geslagen. De eerste opslag begint vanaf de rechterkant. Daarna wisselt de opslag telkens tussen links en rechts. De bal moet één keer stuiten achter de servicelijn (die het servicevak van 7×5 meter begrenst), tussen de middellijn en de zijwand. De opslag moet zonder het net te raken in het diagonale servicevak van de tegenstander stuiten. Na de stuit mag de bal de glazen wand raken, maar niet het hekwerk (anders is het een foutservice). De ontvanger kan de bal terugspelen voordat of nadat deze de wand raakt. Als de bal bij een eerste of tweede service de netrand raakt en daarna in het juiste servicevak landt, wordt de opslag overgespeeld. Raakt de bal de netrand en komt hij daarna tegen het hekwerk of buiten de kooi, dan is het een foutservice.

Tijdens rally’s mag de bal slechts één keer de grond raken. Een speler kan kiezen om de bal te laten stuiten of hem te volleren. Een volley mag echter niet als return worden geslagen. Zodra de bal stuit, moet dat gebeuren zonder eerst een wand of het hekwerk te raken, anders is het een fout. Nadat de bal heeft gestuit, mag hij de wand of het hekwerk één of meerdere keren raken voordat hij wordt teruggespeeld. De ontvanger kan de bal direct in het speelveld van de tegenstander terugslaan, of via de achter- of zijwanden. Als de bal het hekwerk raakt voordat hij over het net komt, is het een fout. Als de bal via het speelveld over de wand (4 meter) of het hekwerk (3 meter) wordt geslagen, is het meestal een punt; behalve als een speler buiten de kooi de bal terugspeelt. Het spel gaat door met deze regels totdat de bal tweemaal op het speelveld stuit of een speler op een andere manier de regels overtreedt.

Reserveringen

Om met je combi-lidmaatschap een baan te boeken via Playtomic, download je eerst de app. Zoek vervolgens naar “Hyline Club” in de app. Met je club wallet kun je in de daluren gratis een baan reserveren. Tijdens de piekuren betaal je met je club wallet, die je kunt vinden onder “betaalmethodes” bij het afrekenen van de baanhuur. Zorg ervoor dat de e-mail die je in Playtomic gebruikt, overeenkomt met de e-mail waarmee je je hebt aangemeld voor het combi-lidmaatschap van Hyline Club, zodat je club wallet correct zichtbaar is.

Bij Hyline Club kun je hoogwaardige carbon rackets huren voor optimaal speelplezier. Daarnaast bieden we nieuwe blikken ballen te koop aan. 

Bij Hyline Club denken we in mogelijkheden, niet beperkingen. Heb je een leuk idee voor een zakelijke of prive toernooi of evenement? Neem gerust contact met ons op om de moeglijkheden te bespreken.

Lid worden?

Meld je nu aan en profiteer

Sluit je aan bij onze club voor slechts €225 en geniet van een seizoen padellen tot 31 december. Mis deze kans niet om deel uit te maken van een selecte groep enthousiaste spelers!